Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"

Παγκόσμιος οργανισμός ''La Salle''

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "LA SALLE"

– μια διεθνής εκπαιδευτική παρουσία –

Ο παγκόσμιος Εκπαιδευτικός Οργανισμός "La Salle" αποτελείται από ένα δίκτυο εκπαιδευτηρίων, που αποκαλούνται λασαλιανά, από το όνομα του Ιδρυτή των πρώτων χριστιανικών σχολείων στην Ευρώπη, άγιο Jean-Baptiste de La Salle (1651-1719), πρωτοπόρο για την εποχή του παιδαγωγό, που αφιέρωσε τη ζωή του στους δασκάλους, στα παιδιά και την εκπαίδευσή τους.

Τα πρώτα σχολεία δημιουργήθηκαν τον 17ο αιώνα στη Γαλλία και, σήμερα, τα σχολεία που εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις παιδαγωγικές αρχές του de La Salle ανέρχονται περίπου στα 1.000. Πρόκειται για μονάδες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και τεχνολογικά λύκεια μέχρι και πανεπιστήμια. Όλα αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούν χάρη στη συνεργασία ανάμεσα σε 90.000 λαϊκούς εκπαιδευτικούς και σε 3.500 Frères.

map la salle

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών, οι συνεχιστές του έργου του De La Salle εξακολουθούν με πίστη και ζήλο να προσφέρουν σε 80 συνολικά χώρες σε όλο τον κόσμο τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές τους υπηρεσίες σε 1.000.000 και πλέον παιδιά, εφήβους και νέους, όποιες κι αν είναι οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, οι πολιτιστικές τους καταβολές ή η γλώσσα που μιλούν.

Η έδρα της κεντρικής διοίκησης του Τάγματος των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων και των λασαλιανών σχολείων βρίσκεται στη Ρώμη [www.lasalle.org]. Τα 1.000 λασαλιανά εκπαιδευτήρια, διάσπαρτα και στις πέντε ηπείρους, χωρίζονται σε πέντε μεγάλες περιφέρειες που περιλαμβάνουν:

  • χώρες της Ευρώπης & της Μεσογείου à RELEM
  • χώρες της Ασίας, της Αυστραλίας & του Ειρηνικού Ωκεανού à PARC
  • χώρες της Βόρειας Αμερικής (Η.Π.Α., Καναδάς) à RELAN
  • χώρες της Λατινικής Αμερικής à RELAL
  • χώρες της Αφρικής à RELAF

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Καλέστε μας

210 9904010