Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"

Τα Λασαλιανά σχολεία στην Ελλάδα

Τα σχολεία που ακολουθούν τις παιδαγωγικές αρχές του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ ( Jean-Baptiste de La Salle) ονομάζονται "λασαλιανά" σχολεία και ανήκουν σε ένα διεθνές δίκτυο που απλώνεται στις πέντε ηπείρους. Στον ελλαδικό χώρο λειτουργούν τέσσερα λασαλιανά εκπαιδευτήρια που ανήκουν στη διοικητική επαρχία της RELEM (RÉGION LASALLIENNE EUROPE-MÉDITERRANÉE) και υπάγονται στη διοικητική επαρχία της Γαλλίας.

Τα λασαλιανά εκπαιδευτήρια Ελλάδας εφαρμόζουν το Λασαλιανό Παιδαγωγικό Σχέδιο που βασίζεται στις λασαλιανές παιδαγωγικές αρχές και θεωρούνται ισότιμα μέλη του παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Οργανισμού "La Salle".

Ύστερα από αίτημα του Τάγματος των Ουρσουλινών, ξεκίνησε το σχολικό έτος 2017-2018 συνεργασία στον διοικητικό, εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα ανάμεσα στα λασαλιανά σχολεία και τα σχολεία των Ουρσουλινών που έχουν την έδρα τους στο Ν. Ψυχικό και στο Μαρούσι.


salonique logo 

Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" στη Θεσσαλονίκη

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

delasalle thessaloniki

Το 1888, οι Frères εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, που ήταν η δεύτερη σε σημασία πολιτεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ίδρυσαν το Κολέγιο Δελασάλ. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ"κάνοντας κλικ εδώ.


Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"

 logo delasalle

Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο "Δελασάλ" στον Άλιμο 

Νηπιαγωγείο - Δημοτικό

 delasalle5

Το "Saint-Paul" επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ιδρύοντας το 2009 το δημοτικό σχολείο "Δελασάλ" και το 2014 το νηπιαγωγείο "Δελασάλ", στον Άλιμο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δημοτικού "Δελασάλ" κάνοντας κλικ εδώ και του Νηπιαγωγείου "Δελασάλ" κάνοντας κλικ εδώ.

 logo saintpaul

Ελληνογαλλική Σχολή "Saint-Paul" στον Πειραιά

Γυμνάσιο - Λύκειο

agios pavlos peiraias

Στον Πειραιά οι Frères ήλθαν το 1926 και ανέλαβαν τη διεύθυνση της Εμπορικής Σχολής "Saint-Paul" που είχε ιδρυθεί από το 1893. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του "Saint-Paul", κάνοντας κλικ εδώ.


LOGOS DELASAL SUROU SMALL 

Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο

agios georgios syros

Οι πρώτοι Frères έφθασαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1854. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στη Σύρο (1858) λόγω της μεγάλης ακμής που γνώριζε τότε η Ερμούπολη. Η πρώτη τους παραμονή κράτησε τέσσερα χρόνια για να επανέλθουν οριστικά στη Σύρο το 1914. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, κάνοντας κλικ εδώ.


ursoulines logo 

Ελληνογαλική Σχολή Ουρσουλινών

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

ursulines

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή, κάντε κλικ εδώ.

Καλέστε μας

210 9904010