Ενημέρωση

Εκτύπωση E-mail

Οι Αδελφοί των Χριστιανικών Σχολών Δελασάλ σας ενημερώνουν ότι σήμερα τα ξημερώματα απεβίωσε ο Fr. Νίκος, από την κοινότητα της Σύρου, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Σύρου.

Ο Fr. Νίκος αφιέρωσε όλη του τη ζωή υπηρετώντας τη λασαλιανή αποστολή ουσιαστικά και βιωματικά, ιδιαίτερα με την προσφορά του, επί πολλές δεκαετίες, σε ιεραποστολές στην Αφρική (Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Τσαντ), στην Αϊτή. Προσέφερε, με αγάπη και ιδιαίτερο ζήλο, τις υπηρεσίες του στους πιο αναγκεμένους συνανθρώπους του, ακολουθώντας πιστά με το παράδειγμά του τις αρχές και αξίες του αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ.
Ξεχωριστή ήταν η αγάπη του στα παιδιά, στο πρόσωπο των οποίων έβλεπε τον Ιησού Χριστό.
Χαρακτηριστική ήταν η καθημερινή παρουσία του στην πρωινή προσευχή του σχολείου της Σύρου, η βοήθεια και η στήριξη που παρείχε στους συναδέλφους όλων των σχολείων μας, καθώς και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στον εθελοντισμό και στην προσφορά στον κάθε άνθρωπο, κυρίως στον πιο αδύναμο.
Η κοινωνία της Σύρου, και κυρίως του Φοίνικα, όπου γεννήθηκε, πενθεί για την απώλεια ενός αληθινού Χριστιανού, ο οποίος έκανε πράξη τη χριστιανική διδασκαλία στη ζωή του.
Ο ελεήμων Θεός ας τον αναπαύσει στην αιώνια ειρήνη και αγάπη Του και ας δίνει δύναμη και παρηγοριά στους οικείους του και στους Frères, με τους οποίους μοιράστηκε τη μοναστική του κλήση.


Οι Αδελφοί των Χριστιανικών Σχολών Δελασάλ

2024 01 12 fr nikos


Καλέστε μας

210 9904010